Szlovák evangélikus teológusok delegációja járt vendégségben nálunk

Szlovák evangélikus teológusok delegációja járt vendégségben nálunk

Share this content.

Szöveg: dr. Korányi András, fotó: Rosta Izabella
Budapest – A pozsonyi szlovák evangélikus teológiai fakultás négytagú delegációja járt vendégségben 2016. április 19-én és 20-án az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, Lubomír Batka dékán vezetésével.

A négy éve rendszeressé váló, kölcsönös látogatások nyomán, a két intézmény közötti kapcsolatok elmélyültek, a hallgatói és oktatói csereprogramok lehetősége jelentősen bővült. Az idei látogatás keretében Bándy György professzor igeszolgálatot végzett a teológusok heti úrvacsorai istentiszteletén, Lubomír Batka dékán pedig teológiai előadást tartott a keresztény ember szabadsága Luthernél témakörében. A kétnapos program során a vendégek találkoztak a teljes tanári karral, és megosztották a teológiai képzés fenntartásának, fejlesztésének a tapasztalatait. Meglátogatták a csömöri evangélikus gyülekezet templomát, ahol Pángyánszky Ágnes, az EHE egyetemi lelkészének szolgálatával esti áhítatot tartottak. Tovább tevékenykednek mind a hallgatók, mind az oktatók körében a szlovák–magyar egyházi kapcsolat fenntartásán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!