AJÁNLÓ: Babó

AJÁNLÓ: Babó

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet. Szöveg: Füller Tímea
Az Evangélikus Élet „házi szerzőjének” novellái, tárcái ritkán hagyják érzéketlenül az olvasót. Aligha véletlen, hogy a Füller Tímea igaz meséiből összeállított és – a Luther Kiadó gondozásában – Tócsatükörben címmel megjelent kötetnek már a második kiadása is szépen fogy… Magazinunkban ezúttal anyák napjára küldött írását közöljük.

Csak a kérdések törtek fel újra meg újra bennem: Miért történt mindez? Istenem, ugye ott vagy? Ugye nem engeded?

Minden gondolatunk Babóra rezdült. Az enyém is, pedig nekem ott volt a saját öt gyerekem meg a barátnőm három kölcsöngyereke, hogy foglaljam le őket, legalább nekik ne aggódással teljen minden percük.

Az ünnepek alatt információ alig jött, ha jött is egy-két szó, önmagának is ellentmondó. Nem voltak elérhetők bizonyos vizsgálatok, és a helyzet sem igen akart stabilizálódni. Hat hét telt el, mire kezdett kiderülni, mit veszítettünk el biztosan. Babó maradt, de ép szem és mozgásképes jobb oldal nélkül. Vizsgálat vizsgálatot követett. És sehogy sem akart véget érni a sok altatás, vérvétel, CT. Elég sok agyterület sérült, mozgásszervi és értelmi sérülése is lehet maradandó. És izgulás, és imádság, és remény és félelem is.

A témáról bővebben olvashatnak az Evangélikus Élet 2016. május 1-én megjelenő számában. 

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál, a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

 

Címkék: anyák napja - ajánló -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!