Templom születik – adakozásra buzdítunk!

Templom születik – adakozásra buzdítunk!

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu
Felhívással fordulunk az egyházunkat támogatókhoz. A pestszentimrei Kastélydombi Luther-kápolna tervei immáron elkészültek, az alapkő letételére 2016. pünkösdjén kerül sor. Már csak pár kő felépítése választja el az itteni missziói gyülekezetet attól, hogy templomuk felépüljön. Adományokat várnak számlaszámukra, hogy egy-egy téglányi segítséggel támogassuk őket abban, hogy álmuk valóra válhasson. Az evangelikus.hu oldalán nyomon követheti az építkezés alakulását.

A telket és a parókiát a gyülekezet országos, egyházkerületi és egyházmegyei közösségei – mintegy 20 millió forintos támogatással és  többek között az egyszázalékos adóbevételeknek hála – vásárolták meg az elmúlt évben. 

A területen szeretnének még egy kápolnát, gyülekezeti termet felépíteni és egy haranglábat is felállítani.

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a pestszentimrei gyülekezet templomához a tervrajzok és az engedélyek már megszülettek. A Luther-kápolnát szeretnék a reformáció ünnepéig, 2017 októberéig felépíteni.

De addig még – szó szerint – sok követ meg kell mozgatni.

Adományaikat az alábbi számlaszámra küldhetik el:

FHB Bank  18203349-06020437-40010012

A pestszentimrei Luther-kápolnára 2016. január elseje óta az elkülönitett FHB HUF számlára 2016. március 31-ig 3 741 494 forint érkezett. 

Téglajegyben kézpénzes fizetés összesen 107 000 forint volt. 

Sárga csekkes befizetésre összesen 150 000 forint jött össze eddig.

A 2016. május 7-én Kiskőrösön rendezett missziói naponnap folyamán összegyűlt 463 820 forint offertórium fele is a pestszentimrei Luther-kápolna építését szolgálja (másik fele pedig a Pitvarosi Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termének rendbetételét támogatja).

Pünkösdkor letették a templom alapkövét. Beszámolónk képekkel és videókkal itt tekinthető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!