Apának lenni útonlét

Apának lenni útonlét

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Ha egy mondatban kellene összefoglalom az apaság élményét, akkor biztosan azt mondanám, hogy egy sajátos kettősség járja át, de ez nem feltétlenül jelent feszültséget – apák napja alkalmából Liszka Viktor evangélikus lelkész, korábban az ELLE magazinban megjelent írását közöljük.

Apukává válni egyszerre rendhagyó, mégis teljesen hétköznapi dolog. Nekem például azon a napon lett biztossá, hogy gyerekem lesz, amelyiken lelkésszé szenteltek. Nagyon különleges nap volt tehát, de mégis, mindkettőre évek óta vártam, így aztán a különleges összekapcsolódott a szükségszerűvel: ennek pontosan így kellett történnie, gondoltam.

A babavárás is a hétköznapi és a különleges kettősségében telt. Először tökéletesen megváltozott tudatállapot jellemzett – a feleségemet valamiféle éteri csodalénynek láttam, akit a széltől is óvni kell, ágyba kapta a reggelit, és az üres bevásárlószatyrot is kikaptam a kezéből, nehogy már ő cipelje. Ám a kedves gratulációkat hanyag félmosollyal fogadtam, elvégre az egész processzusból, amely egy gyerek létrejövetele, a férfiak viszonylag kisebb, és kellemesebb részfeladatot kaptak.

Címkék: apaság -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!