Püspöki látogatás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Püspöki látogatás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Share this content.

Budapest – Örömmel fogadta el a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet meghívását Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, aki látogatása keretében nagycsütörtöki istentiszteleten hirdette Isten igéjét 2013. március 28-án. Szemerei János a Magyarországi Evangélikus Egyház misszióért is felelős püspökeként kiemelt figyelmet fordít a büntetés-végrehajtásban végzett lelkészi szolgálatra, ezért nemcsak fontosnak tartja a lelkészek jelenlétét, de korábban gyülekezeti lelkészként rendszeres látogatója volt a Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumának. Szöveg: Erdélyi Csaba

Az istentiszteleten elmondott igehirdetésében 62 fogvatartott előtt beszélt a szabadság megélésének különböző lehetőségeiről, arról, hogy a rácsoktól függetlenül lehet az ember rabságban vagy szabadságban. Az istentiszteleti szolgálatban az intézet lelkészei mellett fogvatartottak is részt vettek: bibliai szakaszokat, imádságokat olvastak, közreműködtek az istentisztelet zenei részében. Az istentiszteletet követően saját készítésű ajándékot adtak át a fogvatartottak és az intézet nevében.

Az istentiszteletet követően Szemerei János megtekintette az intézet I. objektumát, tájékozódott a fogvatartottak nevelésével és lelki életével kapcsolatban. Köszönetét fejezte ki Cséri Zoltán ezredes, büntetés-végrehajtási főtanácsos, intézetparancsnok felé a jogszabályok által meghatározottakon túl tapasztalt támogató hozzáállásáért.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!