Foci és kerítés

Foci és kerítés

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
„Én most, egyszerűen, mindenféle politikai sallang nélkül szeretnék drukkolni a válogatottnak. Úgy ahogyan azt teszik más nemzetek is a sajátjuknak, meg másokénak. Bár sem a politikát, sem a focieredményeket nem tudjuk varázsütésre befolyásolni, mégis emberként tudunk tenni valamit. Például az egymás közötti kerítéseket le tudjuk rombolni!”

Az osztrákok elleni győzelem utáni napon, az olasz portás gratulált nekem, amint visszaértem a hotelünkbe. Teljesen meglepődtem a gesztuson. „Sokáig nem voltatok a porondon, de azt gondolom, hogy a legendás magyar foci újra feléledt!” – mondta csillogó szemekkel. Annyira lelkesedett a magyar válogatottért, hogy engem is teljesen felvillanyozott: újra számon vagyunk tartva. Bekerültünk azok közé, akikről beszélni lehet, érdemes és kell. Drukkolnak nekünk, várják a következő meccsünket.

Két nap múlva egy pizzériában ülve óriási örömujjongásra lettünk figyelmesek. Gólt rúgtak az olaszok! – mondták derülten a vendégek, akik az örömre egymás nyakába borultak. Sok férfi – így a férjem is – felpattant helyéről és a kivetítő elé sereglett, mintha legalábbis világméretű szenzáció történt volna. Ezzel azonban el is dőlt a torna: kikaptak a svédek. A kedélyek azonban nem csillapodtak.

A továbbiak a KötőSzó blogon olvashatóak.

Címkék: foci - kerítés - sport - politika -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!