Promise mixtape | Hangolódó #1

Promise mixtape | Hangolódó #1

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve.

A mixtape egy kedves műfaj a nyolcvanas évekből. A fogalom összetett szó: keverés és kazetta. Egy illető összeírt egy gondosan szerkesztett listát és magnókazettájára másolta a kiválasztott dalokat. A válogatások egy tematikára épültek, leginkább a szerelem megvallására a tinédzserek körében.

Első mixünk a Promise együttes diszkográfiájából csemegézik. Még a múlt században - 1991. őszén, vagyis 25 évvel ezelőtt alakult a Promise zenekar az Evangélikus Hittudományi Egyetem akkori hallgatóiból egészen a 2006-os jubileumi búcsúkoncertig. Munkásságuk Isten ígéretét járja körül, azt tartja középpontban. A mix apropója a 11. Szélrózsa találkozón adott mini-koncertjük. CD-jük, a Válogatott ígéretek, még ma is megtalálható a Gryllus-kiadó polcain.

A teljes cikk a KötőSzó blogon olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!