Sziget mixtape | Hangolódó #3

Sziget mixtape | Hangolódó #3

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Ezen a héten a Sziget fesztivál zenei kínálatából csemegéztünk.

Egy nagyobb fesztivált értelmetlen a saját zenei ízlésed szempontjából megítélni, mert vagy megtalálod azt, ami téged megmozgat, vagy nem” - írtuk a tegnapi Sziget-beszámolóban. Idén igyekeztem minél több koncertre eljutni és arra fókuszálni, hogy milyen élményt is ad a jelenlévőknek az adott műsor. A mostani válogatás azokat az apró, személyes élményeimet próbálja tükrözni, melyben a koncertek alatt valamit megértettem az életről. Akár azt, hogy mennyire megnyugtató, ha a közös édesanyánkösszeteszi két kezét és alulról felemel vagy azt, hogy fontos elengedni múltunk hibáit, abbahagyni az önostorozást és a jövő lehetőségei felé fordulni. Viszont nem hittem volna, hogy életem egyik legmeghatározóbb koncertje lesz egy produkció, mely David Bowie jelentőségét kísérelte meg összefogni másfél órában. Színészek, zenészek léptek fel dalait megmutatva és hangulatokat megragadva, hogy a szomorú nosztalgia helyett örömmel realizáljuk mennyit is adott hozzá David Bowie a modern zenéhez. A Sziget „útlevelében” (programfüzet) a következőt olvashatjuk: „Reméljük, hogy sikerül valami nagyon szépet csinálnunk, ami nem csak emlék, de élmény, nem csak fájdalom, de szenvedély is.” Szerintem sikerült, ráadásképpen sokat tanultam arról is, hogyan lehetne őszintén és autentikusan megmutatni azt, ami nem csak emlék, de élmény még ma is. Az üres sír élményét. 

Zene ITT.

Címkék: Sziget - zene -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!