Hangolódó #4 | Bella Péter

Hangolódó #4 | Bella Péter

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Bella Péter
Eheti zenei összeállításunkat Bella Péter, egy Győr melletti frissen plántált református gyülekezet lelkésze készítette.

Mit tegyen az ember, ha keresztényként nem érzi közel magához az úgynevezett keresztény könnyűzenét és mégis össze kell állítani egy ilyen listát? Először megijed, aztán elengedi a képzelt elvárásokat, végül rendkívül jól érzi magát, miközben válogat. Én legalábbis így voltam vele. Választottam az elmúlt húsz évemből pár dalt, amit szeretek és kötődik ahhoz, amit nekem jelent a vasárnapi találkozás Istennel. Én kihallom ezekből a zenékből a saját alkalmatlanságomat, a válságaimat és bukásaimat. Azt, amikor ziláltan próbálom megfogalmazni, ki is vagyok, mit is érzek szemben állva a Végtelennel. Azt, amikor Istent hatalmasságában tapasztalom meg, de úgy, hogy nem elsöpör, hanem megtart, feloldoz, megtisztít és maga után hív. Azt, ahogy visszaenged a hétköznapjaimba, de úgy, hogy vinnem kell őt magát is. Szóval semmi különös, csak ami bárkivel megtörténhet egy rendes vasárnapi istentiszteleten.

Akár más is kihallja ezeket, vagy a saját élmények bukkannak fel lejátszás közben, de remélem, hogy legalább egy dalt mindenki talál, ami miatt megérte. Ami nekem is meglepetés volt a lista befejezésekor, hogy az első és az utolsó szám összekapcsolódik, a címben ott áll:  wake up, azaz kelj fel! Nem direkt volt, de talán nem is véletlenül.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!