A házasság, az egyház és a környezet válságáról – mindezt hittankönyvben. Miért ne?

A házasság, az egyház és a környezet válságáról – mindezt hittankönyvben. Miért ne?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Laborczi Dóra, illusztráció: Luther Kiadó
Szúrópróba-szerűen átrágtuk magunkat néhány evangélikus hittankönyvön és felelősségteljes, tudatos, hiteles és tájékozott keresztény világképet találtunk.

Néhány évvel ezelőtt bizonyos hit-és erkölcstan könyvekből kiragadott részletek – amelyek általában házilag készített, nem egyszer az adott tankönyv próbaverziójából származó, rossz minőségű fotók voltak – napokra lekötötték a hazai online sajtó és közösségi médiafelületek szerzőit és felhasználóit.  

Most kézbevettük a Luther kiadó gondozásában megjelent evangélikus hittankönyveket, hogy megnézzük: befuthatnának-e hasonló karriert, de örömünkre, csak pozitív példákat találtunk. Összességében az evangélikus hittankönyvekről az mondható el, hogy nem kinyilatkoztatnak, hanem elgondolkodtatnak, bemagolandók helyett feladatot adnak és rengeteg jó kérdést tesznek fel, amire aztán közösen lehet választ keresni, ráadásul nagyon naprakészen illusztrálják és dolgozzák fel a bibliai történeteket. A hetedikes tankönyv például egészen odáig megy el, hogy az egyháztörténet – gyerekfejjel olykor megtanulhatatlanul unalmas  epizódjait képregényes formában, mai kérdésfelvetésekkel kiegészítve mutatja be. De ne is fokozzuk tovább a várakozást, lássuk sorjában a kiválasztott könyveket.

Tovább a KötőSzó blogra.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!