Baranka György

Baranka György

Share this content.

evangélikus lelkész

24 éve vagyok evangélikus lelkész feleségemmel együtt. Négy gyermeket nevelünk. Lelkészi munkámban a személyes beszélgetések, lelkigondozói tevékenység áll hozzám a legközelebb. Ezért mentálhigiénés, majd lelkigondozói tanulmányokat is végeztem szolgálatom mellett.

Úgy látom, hogy vallási, hitbeli, lelki-spiriutális szempontból egy nagyon sokszínű világban élünk, ahol egyre nehezebb az eligazodás. Vannak gyógyító, de megbetegítő vallási közösségek is. Azok megkeresését várom, akik újabb felismeréseket várnak az élettől, Istentől, ehhez támaszt, kísérőt remélnek személyemben, s nyitottak arra, hogy megismerjék azt a pluszt, amit az evangélikusság hordoz magában. Azokat is biztatom, hogy bátran írjanak, akik úgy gondolják, hogy nem felétlenül Istennél szeretnének „kilyukadni”, csak egyszerűen szeretnének valamit megosztani valakivel, amit még nem tudtak elmondani senkinek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!