A legszemélyesebb közügy – Jót tesz-e az egyháznak a keresztényüldözés elleni államtitkárság?

A legszemélyesebb közügy – Jót tesz-e az egyháznak a keresztényüldözés elleni államtitkárság?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kovács Viktor
Lehet, hogy ezek a felülről irányított intézkedések megtámogatják egy kereszténység által valamikor régen lefektetett alapra ráépített Európa konzerválási kísérletét, de az Isten közöttünk megvalósuló országát biztosan nem.

Még mindig tartja magát az emberek fejében az a téves elképzelés, hogy a hit magánügy. ​

Aki csak egy kicsit is érintett a kérdésben, az tudja, hogy bár a hit nagyon személyes dolog, de nem magánügy, mert nem az enyém, hanem kaptam, és azért van, hogy továbbadjam.

Ha valaki elhiszi, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, aki azért jött, hogy utat készítsen és mutasson az Istenhez, azáltal, hogy minden akadályt elhárít Teremtő és teremtmény között, és vezetni akar ezen az úton, és ráadásul mindezt végtelen szeretetéből teszi (ez a definíciója a kereszténynek), az tudja, hogy mindez nem maradhat rejtve. Akit az Isten szeretete megszólít, annak ezt tovább kell adnia másoknak is. Ezért – a keresztény emberek által – a hit mindig is része lesz a közéletnek, alulról szerveződve az egyén vagy akár egy közösség, csoport szintjén is.

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy keresztényüldözés elleni (helyettes) államtitkárság alakul, a Közel-Keleten zajló események miatt, egy számomra elképzelhetetlenül nagy összegből. Ez a megalakulás újabb löketet adhat annak az elképzelésnek, miszerint ma Magyarország a keresztény Európát képviselő keresztény ország. Ez az intézkedés is beleillik abba a sorba, ami ez előbb említett állítás központi deklarálását szolgálja. A sorba, amelynek elemei a vasárnapi zárvatartás, vagy a kötelező hit- és erkölcstan oktatás is.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!