Családos lelkészek is kaphatnak csokot

Családos lelkészek is kaphatnak csokot

Share this content.

Forrás: adozona.hu
Budapest – Megjelent a családi otthonteremtési támogatási kedvezményről szóló kormányrendelet legújabb módosítása a 138. számú Magyar Közlönyben. Már korábban megszellőztették az illetékesek, hogy hamarosan bővül a csokra jogosultak köre.

A tegnap kihirdetett kormányrendelet módosítása szerint lehetséges, illetve könnyebb lesz támogatást igényelni a legfeljebb 25 éves és a sajátos nevelést igénylő gyermeket nevelőknek, a terhesség elején járóknak, az árvákat nevelő gyámoknak, a hivatásuk miatt szolgálati lakásban élőknek, az új építésű társasházi, illetve ikerlakást vásárlóknak.

Jogosultak lesznek csokra a családos lelkészekkel, illetve a lakóhelyüktől eltérő szolgálati áthelyezésben érintettek is. 

Ezentúl a még tervezés, illetve építés alatt álló lakás is megvásárolható csokkal.

Az új előírások szerint az osztatlan közös tulajdonú családok is kaphatnak csokot (ha már korábban elutasított kérelmük volt, most újra be kell nyújtaniuk).  

A rendeletmódosítás szeptember 16-án lép hatályba.

Címkék: CSOK - lelkészek -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!