Miskolciakért is adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán

Miskolciakért is adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán

Share this content.

Forrás: minap.hu. Fotó: F. Kaderják Csilla
Miskolc – Tele volt a Belvárosi evangélikus templom, ahol Magyarország egyik legnépszerűbb hegedűművésze koncertezett. Az est bevételét a Miskolci Gráciák Egyesület segítségével helyi tehetséges fiataloknak ajánlotta fel Mága Zoltán.

koncert egy rendezvénysorozat része volt, amely augusztus 21-én kezdődött Budapesten. A Hangok és harangok című klasszikus zenei fesztivált Mága Zoltán nem először indította útjára. Öt évvel ezelőtt ugyanezen a jótékonysági koncertturnén több mint százmillió forint gyűlt össze, hogy segíthessen bajba jutott és rászoruló embereken, közösségeken, valamint egy részével templomok felújításához járult hozzá. Az akkori koncertturné címe 100 Templomi Jótékonysági Koncert volt.

A szerdai hangversenyen rászoruló, tehetséges fiataloknak gyűjtöttek, hogy a Miskolci Gráciák Egyesület segítségével szétoszthassák egy „ösztöndíjprogramban”. 

Az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnöksége, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek védnöksége mellett indult útjára.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!