Nógrád megyei ökumené a hangszerek királynőjével

Nógrád megyei ökumené a hangszerek királynőjével

Share this content.

Szöveg és fotó: Dr. Pesti Fruzsina
Nézsa – 2020. július 25-én a nézsai Szent Jakab templom adott otthont a helyi római katolikus közösség szervezésében magtartott Búcsúi Hangversenynek. Az alkalmon a már korábban kialakult együttműködés és az ökumené jegyében a Legéndi Evangélikus Egyházközség is felkérést kapott, így Nagy Jenő, a gyülekezet kántora orgonakísérettel és evangélikus énekekkel örvendeztette meg a közönséget.

Az alkalmon Kovács Nóra, a Nézsai Római Katolikus Plébánia kántora amellett, hogy a szervezés feladatait ellátta mind önállóan, mind pedig Rácz Tamás nagymarosi trombitaművésszel közösen felejthetetlen élményben részesítette a nagy számban összegyűlteket. A hangszerek királynőjével eltöltött estét a művészpáros Jeremiah Clarke: Trumpet Voluntary művével nyitotta.

Szintén a nézsai közösség kántoraként emelte az est fényét Töreki Bence két katolikus énekkel, valamint csodás orgonajátékával: Bach, Beethoven és Mozart műveiből kaphattunk ízelítőt Sipka Gergő, tiszakécskei kántor közreműködésével.

Az Úr csodásan működik! A különböző közösségek együttműködése ismét egy csodás alkalmat eredményezett, ahol felekezeti hovatartozástól függetlenül, egy színvonalas koncerten adhatták át szívüket és lelküket az érdeklődők a gyönyörű dallamok varázsának, és a felcsendülő egyházi énekekkel közösen dicsőíthették az Urat!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!