A Nógrádi Egyházmegye idén Szügyben tartotta hittanversenyét

A Nógrádi Egyházmegye idén Szügyben tartotta hittanversenyét

Share this content.

Szöveg: Torzsa Tamás, fotó: Urbán Lászlóné, Torzsa Tamás
Szügy – A szügyi evangélikus gyülekezet adott otthont a 28. evangélikus hittanverseny nógrádi evangélikus egyházmegyei fordulójának. Ebben az évben 9 gyülekezetből 73 gyermek készült fel a megmérettetésre, Jézus életét tanulmányozva.

Bartos Zoltánné egyházmegyei hittanreferens köszöntő és biztató szavai nyitották meg és ölelték át a nap eseményeit, majd szívből szólaltak az ifjúsági énekek, még szlovákul is.

Az alkalom lebonyolításának és a feladatsorok kijavításának jó rendjét és szervezettségét, Szabó András esperes és Szabó Andrásné tartották kézben.

A kezdőáhítaton Torzsa Tamás lelkész Lk 24,52–53 alapján hirdette az igét – „Azok pedig leborulva imádták őt, majd nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe; mindig a templomban voltak, és áldották Istent." – majd mind a tizenkilenc csapat nekilátott a feladatlapok kitöltésének. Ezt követően a közös szabadidőt a pingpong, a csocsó, a játszótér izgalma és a kreatív kézműveskedés töltötte ki. 

Az ebéd utáni eredményhirdetés a csapatok alapos felkészüléséről tanúskodott. Sok szép eredmény született. Istennek legyen hála a gyermekekért és a közöttük szolgálókért!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!