Nyári kántorképző tanfolyamok – 2020

Nyári kántorképző tanfolyamok – 2020

Share this content.

Forrás: Fóti Evangélikus Kántorképző Intézet
Fót – Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az idei nyáron is tartunk kántorképző tanfolyamokat Fóton, mert azt a hatályos rendelkezések lehetővé teszik. Természetesen azután, hogy hivatalosan engedélyezték a bentlakásos táborokat, még hosszú levelezéssorozatba kezdtünk a tanfolyamvezetőkkel, és több szakértő megkérdezése után mertünk csak dönteni. Hiszünk abban, hogy képesek leszünk betartani a szabályokat, és ki tudjuk dolgozni a különleges idei évhez alkalmazkodó tanfolyami rendünket. Ezzel a lélekkel olvastuk az Útmutató igéjét a döntés meghozatalának napján: „[A tanítványok] nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe; mindig a templomban voltak, és áldották az Istent.” (Lk 24,52–53)

Egyik legfontosabb döntésünk az, hogy kicsit rövidebb tanfolyamokat tartunk, és a résztvevők számát is korlátozzuk. A tanfolyami énekkar nem megy vendégszolgálatra, és a vizsga sem lesz nyilvános, hanem csak az interneten lehet megtekinteni. A tanfolyamokra hétfőn a déli órákban kell érkezni, majd tizenkét nap múlva, pénteken tartjuk a záró programokat. Szombaton délelőtt hálaadó áhítattal zárjuk a tanfolyamot, s ezt követi a hazautazás.

Törekszünk a tanfolyam zártságára, s mindent megteszünk azért, hogy ne kerüljön vírus közösségünkbe. Reméljük, hogy ezeket a szigorú szabályokat csak idén kell megtartanunk, s a jövő nyártól ismét felszabadultabban lehetünk együtt.

A tanfolyamok időpontjai:

1. június 29. – július 11.

2. július 20. – augusztus 1.

3. augusztus 3–15.

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.

Jelentkezni a kántorképző címén lehet e-mailben vagy hagyományos levélben a letölthető jelentkezési lap beküldésével. Kérjük, hogy a jelentkezéshez mellékeljenek lelkészi ajánlást.

A tanfolyam díja 36.000 Ft.

Testvérek együttes jelentkezése esetén kedvezményt adunk. Ha valakinek gondot okoz a tanfolyamdíj befizetése, kérjük, jelezze! Igyekszünk segíteni a támogatás megszerzésében.

Bízva abban, hogy be tudjuk tölteni küldetésünket a kántorképzésben és a gyülekezetépítésben egyaránt, szeretettel várjuk a jelentkezőket!

A tanfolyamvezetők nevében: Bence Gábor

Csatolt állományok: fot2020-hirdetes_02e.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!