A nyelvbotlásból született második hely – Ginema

A nyelvbotlásból született második hely – Ginema

Share this content.

Szöveg: Szőke-Kilián Szilvia
Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 9/6 osztályos csapata, a SzEVa eredményesen szerepelt, és 2. helyezést ért el február 1-jén Kecskeméten, a Középiskolások egyetemi innovatív versenyének (KEVIN) országos döntőjén.

Az első forduló egy húszoldalas dokumentum elkészítéséből állt közgazdasági esettanulmányok alapján.

„A puszta kíváncsiság vezérelt bennünket, hogy nevezzünk a versenyre” – mondta Palacsik János, a csapat kapitánya. „Amikor megkaptuk a visszaigazoló e-mailt, amelyben a legjobb huszonegy csapat neve között a mienk is szerepelt (több mint száz nevezett csapatból), nagyon megörültünk, és máris gőzerővel készültünk az országos döntőre” – tette hozzá Berki Csenge.

Kreatív ötletük, a Ginema elnyerte a második helyezést. „Arra a problémára kerestünk megoldást, hogy hogyan lehetne a meglévő szabadidőnket a barátokra és az edzésre egyaránt fordítani” – egészítette ki Zsíros Fanni.

Lentvorszki Pál csapattag szerint a verseny megtaníttatta velük a kreatív gondolkodást, és továbbfejlesztette problémamegoldó képességüket. A döntőben neves start-up-szakértők biztosították őket afelől, hogy segítségükkel támogatják őket, ha szeretnék megvalósítani a tervüket. 

„A Ginema az angol gym (edzőterem) és cinema (mozi) szavak összevonásából született. Ez egy olyan hely, ahová még szombat délután is szívesen elmész” – SzEVa.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!