Szakmai elismerések és díjözön a nyíregyházi Kossuth Gimnáziumban

Szakmai elismerések és díjözön a nyíregyházi Kossuth Gimnáziumban

Share this content.

Szöveg: Kecskeméti Zsuzsanna
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium az elmúlt években kívül belül megújult. Az új szemlélet hamar eredményeket hozott, a tantestület négy és több tanuló is komoly szakmai elismerésben részesült.

A gimnázium igazgatónője, Tar Jánosné az oktató és nevelő munkáért Vietórisz József-díj kitüntetést vehetett át a város vezetésétől, míg Ács Lászlóné magyar-ének szakos tanár a Kazinczy Szépkiejtési versenyen elért és a Péchy Blanka emlékét ápoló folyamatos kiemelkedő tevékenységéért Kazinczy Jutalom - díjban részesült, a gimnázium négy tanulójával együtt. Jakab Istvánné matematika-kémia szakos tanár az Év tanára kitüntetésben részesült, a kémia tantárgy oktatásának és tehetséggondozásának eredményeképpen. A francia tagozat működése és az anyanyelvi lektor gondozása kapcsán a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány Sauvagot-díja is a gimnáziumhoz került. A francia oktatás nagy hagyománnyal bír a gimnáziumban, ezért a Debreceni Egyetem Francia tanszéke november 13-án 10:00 órára el is látogat a gimnáziumba, hogy a francia nyelvterületen továbbtanulni szándékozókkal ismerkedjen, egyetemi továbbtanulásukat előkészítse.

Nem csak a tanárok, hanem a diákok is komoly ösztönzést kaptak. Fodor László 4/12. osztályos fizika orientációs tanuló Bán István ösztöndíjban részesült kiemelkedő tudományos diákmunkájáért, kiváló eredményeiért és több nyelvvizsgájáért, Nyeste Zsófia 5/13. osztályos tanuló megkapta az Istenadta Tehetség ösztöndíjat már második alkalommal, míg hat kiemelkedő tehetségű és elkötelezett, keresztény életvitelű tanuló Sztehlo ösztöndíjban részesült októberben.

A diákok a „Reformáció és oktatás 2015” országos pályázatai és versenysorozata körében is kiemelkedő eredményeket értek el, négy tanuló, Papp Dániel 8/12. osztályos tanuló, Módi Virág 4/12. osztályos tanuló, Petrikovics Polett 8/12. osztályos tanuló, Tassi Dominika 4/11. osztályos tanuló részesült országos elismerésben. A 4/11.b osztályos médiainformatika orientáció országos első helyezést ért el a filmpályázatok körében, így ellátogathatnak a Korda-filmstúdióba, ahol megismerkedhetnek a valódi filmforgatás élményével és magyarországi lehetőségeivel. A gimnázium Non-Nihil nevű színjátszócsoportja szintén megnyerte az országos első helyet, az evangélikus gályarabokról szóló történelmi játékával.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!