Nyíregyházi kollégisták szeretetszolgálata adventben

Nyíregyházi kollégisták szeretetszolgálata adventben

Share this content.

Szöveg: Nagy Eszter, Oláh Eszter
Nyíregyháza – Hagyományainkhoz híven idén is több helyre ellátogattak a Luther Márton Evangélikus Kollégium diákjai karácsony előtt Nyíregyházán, hogy műsorral, kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedjenek másoknak. „Nagy izgalommal és odaadással készültünk” – írta a kollégium két diákja, Nagy Eszter és Oláh Eszter szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

A Családok Átmeneti Otthonában november 27-én vettünk részt szeretetszolgálaton. Juhász Alexandra és Bozsányi Zsófia szavaltak, majd kollégiumunk színjátszói egy karácsonyi jelenetet adtak elő A mennyország kulcsa címmel (szereplők: Kóródi Evelin, Nagy Eszter, Nagy Kamilla, Nyíri Ágota, Salamon Izsó, Szabó Marcell, Szikora Dorottya, Szőllősi Enikő). Ajándékkal is kedveskedtünk az otthon gyermek és felnőtt lakóinak: édességeket, tartós élelmiszereket, ruhaneműt vittünk nekik.  

A Szivárvány Idősek Otthonában december 4-én adtuk elő karácsonyi műsorunkat: ez alkalommal Kovács Boglárka is elmondott egy verset. Az ott élők meghatottan, nagy figyelemmel kísérték előadásunkat, amely után házi készítésű muffinokkal kínáltuk meg őket. 

A Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház által rendezett adventi sorozaton december 11-én énekkarunk szolgált. „A generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és rendezvények lebonyolításának elősegítése” elnevezésű pályázatnak köszönhetően az általunk készített kézműves ajándékokkal kedveskedhettünk az időseknek: gyertyatartókkal és mézeskalácsokkal leptük meg őket. 

A Betlehem Rozsréti Evangélikus Imaházban december 19-én szerepeltünk: énekkarunk és szavalóink (Oláh Eszter és Orosz Vanda) szereztek örömteli pillanatokat a gyülekezetnek. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!