„KEZEK EVANGÉLIUMA” – Süteményszolgálat a kórházi dolgozók felé

„KEZEK EVANGÉLIUMA” – Süteményszolgálat a kórházi dolgozók felé

Share this content.

Forrás: Nyíregyházi Hírmondó, szöveg: Liskányné Kovács Ildikó, M.B
Nyíregyháza – Ez év januárjában csatlakozott egyházközségünk a metodista testvéreink által már az elmúlt év végén elindított süteménysütési szolgálathoz. Ennek keretében szerdánként házilag készített süteményekkel igyekszünk megörvendeztetni a kórházi dolgozókat, biztosítva őket ezzel is a nagyrabecsülésünkről és a köszönetünkről.

Gyülekezetünk tagjai hetenkénti váltásban sütnek, egyik héten a nagytemplomi és a kistemplomi közösséghez, a másik héten a gyülekezetünkhöz tartozó, Kertvárosban és Mandabokorban élő testvéreink. Rajtunk kívül két református tagja is van lelkes csapatunknak. A sütemények csomagolása higiénikus körülmények között, egyforma, új, egyszer használatos műanyag dobozokba történik, s minden lezárt doboz tetejére egy-egy igés kártya is kerül, amiket szintén a gyülekezeti tagjaink készítenek nagy szeretettel. Azok akik nem tudnak sütni, pénzadománnyal járulnak hozzá, elsősorban a süteményes dobozok megvásárlásához. A múlt héten a Dózsa György utcai Süti Szalon tulajdonosa is felajánlást tett: egy nagy doboz válogatott, finom aprósüteménnyel járult hozzá a szolgálatunkhoz.

E hónap 10-én az alábbi sorokat jelentette meg a Megyei Kórház sajtóreferense a Facebook-on:

„A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség minden héten házi süteményekkel kedveskedik a Jósa András Oktatókórház dolgozóinak.

Ezen a héten az oltópontok és a Koronavírus Ambulancia dolgozóihoz, illetve a triázsolást végző munkatársainkhoz jutottak el a finomságok, akik mindennap reggel 7 órától teljesítenek fáradhatatlanul szolgálatot mindannyian.

Zsarnai Krisztián, a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperese egészségügyi dolgozóknak írt levelében is köszönetet mondott munkatársainknak: ’Hálásak vagyunk fáradhatatlanságukért, önzetlenségükért, elköteleződésükért, ahogy életekért küzdve végzik szeretettel hivatásukat. Engedjék meg, hogy ezzel az aprósággal, ha nem is tudunk enyhíteni fáradozásukon, de segítsük munkájukat. Hétről-hétre asszonyok és férfiak sütnek, mert ilyen módon is szeretnék kifejezni megbecsülésüket. A 12 évestől a 84 éves korig tesszük ezt azért, mert tudjuk, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben (is) szükségünk van egymásra. Köszönjük, hogy számíthatunk Önökre és biztosítani szeretnénk Önöket, számíthatnak reánk is.’

Mi a szorgos kezek munkájáért és az erőt adó szavakért vagyunk hálásak! Köszönjük szépen mindannyiuknak, jó egészséget kívánunk!” (Eddig a megjelentett szöveg.)

Ugyanaznap egy telefonüzenet is érkezett a kórház egyik dolgozójától az igés lapokkal kapcsolatosan:

„Köszönjük a finom süteményeket, és a csodás igét, mely megtalált. Isten áldása legyen gyülekezetükön és családtagjaikon.”

Úgy gondoljuk, már csak ezért az egy visszajelzésért is megérte az egész eddigi, és a további szolgálatunk is!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!