Nyitott templom Fóton

Nyitott templom Fóton

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, fotó: dr. Cserháti Péter
Fót – Lélekemelő, békés, derűs, égre és földre hangoló estén vehetett részt az, aki szeptember 22-én este 7-től 11 óráig ellátogatott a fóti evangélikus templomba. A nyitott templomok éjszakája programsorozathoz kapcsolódva idén is megnyitotta kapuit a fóti templom. Cserhátiné Szabó Izabella lelkésznő és számos gyülekezeti tag tervezésével, vezetésével és közreműködésével állt össze az est.

Dr. Móré Irén fuvolaművész játszott Vivaldi-, Bach-, Telemann-, Gluck- és Händel-darabokat lánya, Szebik Borbála kíséretében.

Felolvasással egybekötött beszélgetést tartottak Ittzés Szilviával, a fasori gimnázium tanárával Anyu, figyelsz? Családi történetek Mikulástól Abigélig című könyvéről, amely a Szent Gellért Kiadó és Nyomdánál jelent meg. A beszélgetést Kertész Eszter vezette.

Mekis Péter, a Deák téri gyülekezet kántora orgonált Bach- és Zalánfy Aladár-műveket, valamint két saját szerzeményt. A Bach-áriákat Selmeci Noémi szoprán szólista énekelte.

Az estet versválogatás és vetített képes összeállítás zárta Nézz az égre! címmel, melyen többek között Makay Ida, Szécsi Margit, Kormos istván, Orbán Ottó, Bella István és Pilinszky János versei hangoztak el. A válogatás Assisi Szent Ferenc Naphimnuszával ért véget.

A vendégeket tea és szendvics várta a szomszédos gyülekezeti teremben az est egyes részei között.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!