Nyolcszáz adag gulyást osztottak szét Szarvason

Nyolcszáz adag gulyást osztottak szét Szarvason

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: B. A.
Szarvas – Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség idén negyedjére szervezett ételosztást a vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteletet követően. Az Angyali segítség az Ótemplomból elnevezésű jótékonysági akciósorozatban segédkezők 800 adag gulyással várták, az elsősorban hátrányos helyzetbe került embereket, az Ótemplomi Szeretetszolgálat parkolójában.

A főzés alapanyagát az a 70 kilogramm, szürkemarha hús jelentette, melyet a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága ajánlott fel a jeles alkalomra.

A nagy mennyiségű gulyás elkészítésében, Pásztor Mátyás és főzőcsapata mellett, ezúttal Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke is vállalta, hogy kiveszi a részét.

Ennek megfelelően a főzés reggel fél hétkor kezdődött, ám annak előkészületei már napokkal előtte zajlottak, hiszen a hatalmas mennyiségű ételhez való krumplit és zöldségeket is meg kellett pucolni.

További képek az ételosztásról az Angyali segítség az Ótemplomból című kezdeményezés Facebook oldalán láthatóak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!