Elnökségi konferencia nyugaton

Elnökségi konferencia nyugaton

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kiss Miklós
Csákvár – Igazán nyugodt, idilli helyszínre, a Csákvár-Fornapusztán található Puszta fogadóba hívta össze Mészáros Tamás, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület felügyelője az egyházkerület és az egyházmegyék elnökségeit.

Miután a kétnapos, jó hangulatú találkozó a felügyelő pincéjében borkóstolással kezdődött, a résztvevők őszinte és kötetlen diskurzust folytattak a lelkészi önképzés és továbbképzés helyzetéről, a liturgiai szabályozás kérdéseiről és a lelkészek magánéleti válságait vizsgáló eseti bizottság jelentéséről. A tanácskozás végén megfogalmazódott a szándék, hogy a jövőben rendszeressé váljanak az ilyen „nyakkendő nélküli”, kötetlen konzultációk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!