Találkoztak a nyugati kerület nyugdíjas lelkészei

Találkoztak a nyugati kerület nyugdíjas lelkészei

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület nyugdíjas lelkészei, házastársaik és az özvegy papnék hagyományos találkozóját 2016. november 7-én, hétfőn tartották a győri kerületi székházban. A napot Deme Dávid nyugalmazott lelkész áhítata nyitotta.

Ezután dr. Horváth József, az egyházkerület ügyésze tartott előadást Madách és műve címmel. Az elmondottakat élénk beszélgetés követte, melynek során Az ember tragédiája című színjáték teológiai aspektusai is szóba kerültek. Ebéd után a kerület vezetőségével, Szemerei János püspökkel és Mészáros Tamás kerületi felügyelővel folytathattak eszmecserét a résztvevők. Zárásként az egyházkerület lelkészi vezetője mondott úti áldást.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!