Ödenburgerland 2020 – Lezajlott az ágfalvi hittantábor

Ödenburgerland 2020 – Lezajlott az ágfalvi hittantábor

Share this content.

Forrás: agfalva.lutheran.hu, szöveg: Heinrichs Eszter Ágnes
Ágfalva – 2020. június 15-én kezdődött az Ágfalvi Evangélikus Egyházközség szervezésében az „Ödenburgerland” nevet viselő tábor, amely azért ezt a nevet kapta, mert a szervezők a hét során szerettek volna ismereteket átadni a környék látnivalóiról, szokásairól, érdekességeiről, de mindezt játékos formában, barkácsolással, beszélgetésekkel, játékkal, kirándulással, csokikóstolással... egybekötve. A napközis jellegű táborban minden gyerkőcnél elengedhetetlen volt a maszk, és a kis flakonos fertőtlenítőszer is. A tábor a Magyar Falu Program támogatásával valósult meg.

Első nap

Az első napon rengeteget tanultunk Brennbergbányáról, bányásztunk szenet, játszottunk, kirándultunk, mókáztunk, mézeskalács házikókat nézegettünk, a templomban csúsztunk-másztunk, és még a brennbergi evangélikus harangokat is megszólaltattuk. Végül is – miénk a harangláb... 

Képes összeállítás: https://agfalva.lutheran.hu/node/6119

Második nap

Ez a napunk is mókával, kacagással, sok-sok játékkal és némi tanulással telt. Megtanultuk, hogy nemcsak a kigyúrt emberek lehetnek erősek, beszélgettünk Sámsonról, végigjártuk Herkules próbáit, ettünk fagyit az esőben, és nagyon jól éreztük magunkat a soproni Storno-ház udvarán.

Fotóalbum: https://agfalva.lutheran.hu/node/6121

Harmadik nap

Táborunk harmadik napja is csuda jól telt. A templomban az aggodalomról és az égi madarakról gondolkodtunk, aztán szabadtéri játékokat játszottunk és barkácsoltunk - sok-sok mosollyal és nevetéssel. Fakultatív programként a kislányok csillámport is gyártottak, amelyből délutánra „kikelt” levélruhában Csingilingi. Ebéd után a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra munkatársainak köszönhetően megtudtuk például azt is, hogy nem csak a három jól ismert csokifajta létezik - fehér csokoládé, tejcsokoládé és étcsokoládé -, hanem van egy negyedik is, a rózsaszínű rubin, és meg is kóstolhattuk a kézzel készült finomságokat. Köszönet az élményért, köszönet az átadott tudásért és a nagyon finom csokikért.
A délután során pedig az alsós tündérlányoknak köszönhetően, a sminkelés egy teljesen új dimenzióját élhettük át. Aszfaltkrétával (!) festettünk arcot, majd erre inni kellett, ezért gyümölcsbóléval zártuk a napot.

Képes beszámoló: https://agfalva.lutheran.hu/node/6124

Negyedik nap

Reggel a küldetésről, a feladatokról és a tanítványságról gondolkodtunk, aztán régi foglalkozásokról tanultunk, vírusosat játszottunk, barkácsoltunk, megettünk egy óriási adag spagettit és ismét Sopronba látogattunk, ahol a műemlékekről értekeztünk, majd egy belvárosi sétát tettünk.

Képek: https://agfalva.lutheran.hu/node/6126T

Ötödik nap

Az utolsó napon a templomok szerepéről és jelentőségéről gondolkodtunk. Ezt követően azt is megbeszéltük, hogy kié az ágfalvi templom, és kinek kell majd néhány éven belül gondot viselni erről az épületről. Aztán a templomkert gyógynövényeiről tanulgattunk, decoupage technikával mécsestartókat készítettünk, délután pedig a Lenck-villa kertjével és történetével ismerkedtünk.

Képes beszámoló: https://agfalva.lutheran.hu/node/6128

Címkék: Ágfalva - hittantábor -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!