Hatodik ökumenikus diákfilmszemle a katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

Hatodik ökumenikus diákfilmszemle a katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

Share this content.

Forrás: okudiakfilm.hu
Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára meghirdeti a hatodik országos filmszemléjét.

Résztvevők:

I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók,

II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók.

Egy alkotó vagy -csoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

A filmek témája:

I. Kiemelt téma kategória: SEMPER REFORMANDA - Amikor itt és most tenni kell.

II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.

A filmek műfaja: Tetszőleges. Lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, burleszk, klip stb. A technikák megválasztása az alkotókra van bízva, de elvárás azok igényes, színvonalas alkalmazása. A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, problémafelvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

A filmek időtartama: Nem haladhatja meg a nyolc percet.

Nevezési lap letölthető: www.okudiakfilm.hu. Részletek a nevezési lap elején olvashatók, nevezési díj nincs.

A beküldendő filmek formátuma: HD (25p, 50i, vagy 50p) vagy video-DVD (részletek a nevezési lapon).

Szakmai nap: Filmes műhelymunka és konzultáció: Piarista Gimn. Bp., 2017. március 11., szombat, 10-16 h.

Beküldési határidő (a film és a nevezési lap postára adásának határideje): 2017. május 15., hétfő, 24 h.

Beküldési cím: Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Piarista u. 1., vagy személyesen is beadható a Piarista Gimnázium portáján. A borítékra jól láthatóan kérjük ráírni: DIÁKFILMSZEMLE.

Az ökumenikus előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit 2017. június 3-ig értesítjük a döntésről.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2017. június 10-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit és átadja a díjakat.

A szemle díjai: A SEMPER REFORMANDA témát a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. A díjak videofelszerelések (videokamera, állvány, videolámpa stb.) a következő értékben: három első díj, egyenként 80 000 Ft, három második díj, egyenként 50 000 Ft, három harmadik díj, egyenként 30.000 Ft. E díjakon túl (szintén tárgyjutalommal járó) különdíjakat és dicséreteket is adunk ki. Az évek óta eredményesen szereplő alkotóközösségek pedig egyházi weboldalakon filmes bemutatkozási lehetőséget kapnak.

További információk: www.okudiakfilm.hu, illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com 

Reklámfilm_2017 from Ökudiákfilm - AVK on Vimeo.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!