Ökumenikus családi napot tartottak Kiskőrösön

Ökumenikus családi napot tartottak Kiskőrösön

Share this content.

Forrás: vira.hu
Kiskőrös – Példaértékű összefogással szervezték meg Kiskőrös egyházközösségei a 2018. június 6-án megtartott ökumenikus családi napot. A katolikus, evangélikus, református, pünkösdi és baptista egyház szervezésének köszönhetően együtt tölthették a családok az egész napot a főtéren felépített sátor alatt, valamint a belváros több pontján is.

A nap egy közös istentisztelettel kezdődött a főtéren. Duszka József mesélt arról, hogy az élete miként változott meg, ezt követően Szeverényi János evangélikus lelkész hirdette az igét. Az alkalom után mindenki finom ebédet kapott, melyet egy kis desszerttel egészítettek ki.

A délután folyamán, több helyszínen tartottak előadásokat, melyeknek a művelődési ház és az evangélikus imaház adott otthont. Jelen volt Fodorné Ablonczy Margit, Németh Attila és felesége Ella, valamint Győrfi Károly is. Többek között hallhattak a család karbantartásáról, egymás szeretetéről, kapcsolataink helyes kezeléséről és a 21. századi keresztényüldözésről is. Csiszér László az evangélikus imaházban vezetett dicsőítő istentiszteletet.

Amíg a felnőttek az előadásokat hallgatták, a gyerekek sem unatkoztak, hiszen ugrálóvárakban ugrálhattak, élő csocsót játszhattak vagy akár gólyalábon járhattak, de volt arcfestés, lufihajtogatás, óriás buborék bemutató és még sok érdekesség számukra.

A napot a Gospel Sasok és a Golgota Gospel Kórus zárta.

Képgaléria:

Címkék: Kiskőrös - ökumené -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!