Ökumenikus gyertyagyújtás Rábaszentandráson

Ökumenikus gyertyagyújtás Rábaszentandráson

Share this content.

Szöveg: Henczel Szabolcs / Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Rábaszentandrás – Veres András győri megyés püspök 2018. december 2-án ünnepi szentmisét celebrált Rábaszentandráson a Szent András apostol-templomban. Szent András-búcsú és ökumenikus gyertyagyújtás fényében zajlott az ünnepség, amelyen részt vett Varga Tamás evangélikus lelkész is. A szentmisén a község kórusa szolgált Katona Máté vezetésével.

Védőszentjét, Szent András apostolt ünnepelte Rábaszentandrás közössége. Veres András megyés püspök szentbeszédében kiemelte az apostol lelkes és bátor egyéniségét, aki nemcsak meghallotta a hívó szót, hanem úgy követte Mesterét, hogy bátorkodott példát mutatni családjában testvérének, a későbbi Péter apostolnak is. 

Rábaszentandrás ökumenikus község, ahol az evangélikus közösség részéről Varga Tamás evangélikus lelkész felkérését elfogadva a katolikus püspök megáldotta a falu adventi koszorúját  az evangélikus templom előtti téren.

„Ma Szentandráson megélhettük, hogy nemcsak András és Péter voltak testvérek, hanem András püspök gesztusán keresztül mi, katolikusok és evangélikusok is testvérnek érezhettük magunkat, mely friss vérkeringést visz a falu életébe!” – egy hívő így tért haza az ünnepről.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!