Véget ért az ökumenikus imahét Debrecenben is

Véget ért az ökumenikus imahét Debrecenben is

Share this content.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye, Tiszántúli Református Egyházkerület
Debrecen – Az idei imahét január 15-én vette kezdetét és január 22-én ért véget: a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartottak istentiszteleteket és imádkoztak a keresztények egységéért. Debrecenben az Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban vette kezdetét az egyhetes közös program, és a Református Nagytemplomban ért véget.

 A záró eseményen dr. Fekete Károly püspök köszöntötte az egybegyűlteket, aki megemlékezett a veronai buszbaleset áldozatairól is. 

Az igeolvasást Asztalos Richárd evangélikus igazgató lelkésztől hallhattuk, majd előimát mondott Bereczki Lajos, baptista rektor-helyettes.

Igét hirdetett Kocsis Fülöp, görögkatolikus érsek-metropolita, majd az Apostoli Hitvallást Derencsényi István református főjegyzőtől hallhattuk, a záróimát Palánki Ferenc római katolikus püspök mondta el, a végén pedig Vad Zsigmond református esperestől kaptak áldást a résztvevők. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!