Ökumenikus imahét Párkányban és Esztergomban

Ökumenikus imahét Párkányban és Esztergomban

Share this content.

Forrás: ujszo.hu, szöveg: Gulyás Zsuzsanna, facebook.com / Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Esztergom – Párkány – Esztergomban is vasárnap kezdődött az ökumenikus imahét, amelynek központi igéje Mózes 5. könyvében olvasható: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”

Január 20. és 27. között Esztergomban különböző időpontokban és helyszíneken négy felekezet vezetői tartanak istentiszteletet. 

Az ősi érseki székhelyen az imahét első istentiszteletét a Bazilikában rendezték meg, ahol Révfalviné Budai Julianna református lelkész tartott igehirdetést.

Hétfőn a görögkatolikus templomban Kiss-Maly László plébános, kedden az evangélikus templomban Harmai Gábor katolikus plébános prédikált.

Ma 18 órakor a Szent Anna-templomban közös szolgálatot végez katolikus részről Mohos Gábor segédpüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Steinbach József református püspök és Szemerei János evangélikus püspök.

Csütörtökön 18 órakor a református templomban Takács Gusztáv görögkatolikus paróchus, pénteken 18 órakor a vízivárosi templomban Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész, szombaton pedig 18 órakor a szentgyörgymezői templomban Ágoston Csaba református lelkész hirdet igét.

Az imahét vasárnap a ferences templomban ér véget, ahol az igehirdetést Ágostonné Apáti Gabriella református lelkész tartja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!