Ökumenikus imanyolcad Temesváron

Ökumenikus imanyolcad Temesváron

Share this content.

Forrás: evangelikus.ro, szöveg: Kovács Zsombor, fotó: Sipos Erzsébet
Temesvár – Temesváron 2021. január 24-én került sor az ökumenikus imanyolcad, immár hagyományosnak számító, záró istentiszteletének megtartására. Idén, a házigazda római-katolikus egyház meghívására, a különböző felekezetek képviselői a gyárvárosi Millénium templomban, Temesvár legnagyobb templomában találkoztak, különleges körülmények között, a hatályos egészségügyi biztonsági rendelkezések betartásával.

A római-katolikus, a román és szerb görögkeleti, a görög-katolikus, az evangélikus és a pünkösdi felekezetek képviselői igehirdetéssel, imádsággal szolgáltak, a Miatyánk öt nyelven hangzott el. Az istentiszteleten énekkel szolgált a házigazda gyülekezet kórusa. Az esemény végén minden lelkipásztor áldást mondott. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!