Ökumenikus imaórákat tartottak Szentgotthárdon

Ökumenikus imaórákat tartottak Szentgotthárdon

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Szombathelyi Egyházmegye, szöveg: Horváth R. László, fotó: Bana Ferenc
Szentgotthárd – Szent Pál apostol megtérésének ünnepén, 2018. január 25-én ért véget a Krisztus-hívők egységéért szervezett imahét Szentgotthárdon. A Rába-parti városban az evangélikus templomban Heiter Róbert Gottfried káplán, a református templomban Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész hirdette az örömhírt.

A keresztények feladata a létrejött kapcsolatok élővé tétele – hangúlyozta beszédében Heiter Róbert Gottfried szentszéki bíró a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban tartott imaóra kezdetén.

Lang Márk, a szentgotthárdi Vörösmarty-gimnázium végzős diákja Pál apostol rómaiakhoz írt levelének részletét tolmácsolta.

Igehirdetésében Sisakné Páll Klára református lelkész a jerikói „nevesincs” vak koldus meggyógyulásáról beszélt, aki hitének köszönhetően visszanyerte látását. Lelki vakságunkban sokszor nem látjuk meg embertársunk rászorultságát, akárcsak saját bűnünket – fogalmazott a tiszteletes asszony. „Gazdag és szép a magyar nyelv, amely így fogalmaz: legyünk tekintettel a másik emberre. Ekkor valóra válik lelki vakságunk örömhíre, van szabadulás Krisztus fényében.”

A lelki program résztvevői együtt imádkoztak a Krisztus-hívők egységéért.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!