Ökumenikus istentisztelet volt Kézdivásárhelyen

Ökumenikus istentisztelet volt Kézdivásárhelyen

Share this content.

Forrás: evangelikus.net, szöveg: Kisgyörgy Zoltán
Kézdivásárhely – Minden hónap negyedik vasárnapján ökumenikus istentiszteletet tartanak a kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templomban, az elsőre az elmúlt hét végén, 2018. október 28-án került sor. A protestáns lelkészek szerint e templom a város ökumenikusságának szimbóluma, vasárnaponként ugyanis eddig is református, unitárius és evangélikus istentisztelettel várták a híveket.

A vasárnapi szószéki szolgálatot Buzogány-Csoma István unitárius lelkész végezte Róm 12,2 alapján, a liturgiában segédkezett az evangélikus gyülekezet kinevezett fiatal lelkipásztora, Végh Nimród.

A gitárkísérettel bemutatott ökumenikus énekeket és a „Szívemet hozzád emelem” kezdetű felekezet közti zsoltárt közösen énekelték a jelenlévők.

Az adományokból és támogatásokból megújuló templom egyre gyarapodik. „Augusztusban Lőrincz István nyugalmazott gépészmérnök egy faragott Luther-rózsával ajándékozott meg, amelyet elhelyeztünk templomunk falán. Örömre adott okot, hogy a templomi padokra elkészített párnákat Berszány Tibor, a Bertis üzletlánc tulajdonosa anyagi támogatása fedezte Imreh Zsombor felügyelő ügyintézésének köszönhetően, támogatott még a sepsiszentgyörgyi Diószegi-cég, asszonyaink pedig hímes-hagyományos oltári terítőket készítettek” – tájékoztatott Végh Nimród lelkipásztor, és elmondta, hogy ökumenikus istentiszteleteikre felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretettel várnak mindenkit.

A kis közösség irányítói szeretnék továbbá, ha elhelyezhetnének egy szépen szóló, kisebb harangot a templom melletti téren felállított  faragott haranglábon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!