Ökumenikus Kirchentag lesz 2021-ben

Ökumenikus Kirchentag lesz 2021-ben

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Frankfurt am Main – A 2021 májusára tervezett Ökumenikus Kirchentag (ÖKT) helyszíne Frankfurt am Main lesz. A frankfurti polgármester és egyházi referens Uwe Becker (CDU) úgy nyilatkozott, hogy Frankfurt am Main városa tartja a szavát és az ÖKT-t ténylegesen is támogatja. „Pont ezekben a nehéz időkben fontos, hogy összefogjunk és szolidárisan gondolkodjunk – nyilatkozta Becker. – A korona-krízis megmutatta, hogy csak közösen, egymás kölcsönös támogatásával és megbecsülésével van esélyünk a helyzet kezelésére.”

A Kirchentag megrendezésének körülményei és részletei most kerülnek kidolgozásra, tervben van sok különböző rendezvény, melyek kapcsán a távolságtartási szabályokat is be kell majd tartani, továbbá számos digitális lehetőség is rendelkezésre áll. Az ÖKT nemcsak a városban és Németországban, hanem világszerte is látható lesz, ígérte a CDU-politikus. Lehetőség szerint sok programot rugalmasan tervezünk és folyamatosan aktualizálunk a korona-krízis miatt, fűzte hozzá Becker. Természetesen az egészségügyi hatóságokkal egyeztetve.  

A Frankfurtban, 2021. május 1216. között megrendezésre kerülő 3. Ökumenikus Kirchentag fő mottója Márk 6,38-ból a „Menjetek, nézzétek meg!” lesz. A rendezvény szervezői a Német Protestáns Kirchentag és a német katolikusok központi bizottsága. Az első két Kirchentag helyszíne 2003-ban Berlinben és 2010-ben Münchenben volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!