Ökumenikus összefogással osztottak ételt Szarvason

Ökumenikus összefogással osztottak ételt Szarvason

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali segítség az Ótemplomból
Szarvas – Ebben az évben már harmadik alkalommal osztottak meleg ételt Szarvason. Ezúttal az ökumenikus imahéten összegyűlt perselypénzből, a szarvasi gyülekezetek támogatásával készült a babgulyás.

Immáron 10. alkalommal kapcsolódik jótékonysági ételosztás az ökumenikus imahét szarvasi sorozatához. 2011 januárjában volt az első ételosztás, melynek alapját az istentiszteletek perselypénze tette lehetővé. Azóta minden évben az imádságos közösséget a jótékonyság is átszövi.

2020. január 26-án már reggel hét órától elkezdődtek a főzés előkészületei. A gulyáságyút Molnár György gyújtotta be nagy szakértelemmel. Pásztor Mátyás és a főzőcsapat jó hangulatban készítette el a 800 adag finom babgulyást.

Az ótemplomi gyülekezeti házban 10 órától családi istentiszteletet tartottak. Ezt követően 12 órától kezdődött az ételosztás.

Kiss Imre katolikus esperes, Zahorecz Pál evangélikus lelkész, Horváth Z. Olivér evangélikus lelkész, Lázár Zsolt esperes és Czinkoczky Mihály felügyelő szólította meg a jelenlévőket, akik ismét rekordközeli létszámmal érkeztek, de mindenkinek jutott a finom levesből.

Köszönet a támogatóknak, a segítőknek, Különösen Gombár Pálnak, aki egy fél disznót is felajánlott az ételosztásokra, így a tervekhez képest még egy alkalommal többet tudnak majd főzni a szarvasiak! Legközelebb február 2-án, 11.30-tól lesz főzés. A különleges alkalmon Prohászka Béla mesterszakás segítségével főznek 800 adag gulyáslevest, szürkemarhából. A húst a Körös-Maros Nemzeti Park felajánlásával érkezik.

Vasárnap este 17 órakor az ótemplomi gyülekezeti házban zárták az ökumenikus imahét alkalmát, Kiss Imre katolikus esperes igehirdetésével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!