Három püspök részvételével ökumenikus fórumot rendeztek Győrben

Három püspök részvételével ökumenikus fórumot rendeztek Győrben

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – „Az egység keresés” – ez az állítás adta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSz) által szervezett ökumenikus kerekasztal mottóját. A rendezvényt 2017. március 9-én, csütörtökön a győri Rába Hotel tükörtermében tartották.

A fórum résztvevői Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Steinbach József dunántúli református püspök, a MEÖT elnöke, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetője, valamint Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese voltak.

Az együttlét kezdetén Horváth Ármin, az IKSz győri elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd a Reformáció Emlékbizottság képviseletében dr. Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke mondott köszöntőt. Ezután Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár szólt, aki beszédében a növekvő összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet.

Az ezt követő beszélgetést dr. Békefy Lajos református lelkész, újságíró moderálta. „Keressük együtt Krisztust, ki-ki a maga felekezeti hagyományai szerint” – fogalmazta meg a találkozó célját. A fórum témái között szóba került a reformáció mint történelmi esemény oka, lényege és célja, a megújulási mozgalom által hozott hangsúlyok időszerűsége, az egyházak mai társadalmi feladatai, valamint a jövő kihívásai. Az alkalom végén a közönség kérdéseire is reflektáltak a meghívottak.

További beszámolók:

https://kdnp.hu/nagy-erdeklodes-kiserte-gyori-okumenikus-kerekasztal-beszelgetest

https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-egyseg-abban-all-hogy-mindannyian-krisztust-keressuk-okumenikus-forumot-tartottak-gyor

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!