Isten jelenlétében való találozások – Nemzedékek Találkozója volt Aradon

Isten jelenlétében való találozások – Nemzedékek Találkozója volt Aradon

Share this content.

Forrás: nyugatijelen.com, szöveg: Balta János
Arad – Az Aradi Magyar Napok idei programjában 2019. szeptember 21-én, szombaton az arad-belvárosi római katolikus templomban 9 órakor ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a Nemzedékek Találkozója.

A Tankó László orgonista-kántor előadta kezdőéneket követően köszöntést és imát mondott Blénesi Róbert plébános, minorita házfőnök. Utána Nagy Andrea orgonaművész előadásában elhangzott Leon Boellman Pierre de Notre Dame című darabja. Az evangéliumból Baracsiné Dávid Zsuzsanna belvárosi lelkipásztor olvasott fel, majd Nagy Andrea orgonaművész Theodore Dubois Marche-Sortie című darabja csendült fel.

Az evangéliumból idézett, majd ünnepi igehirdetésében Simon Réka evangélikus-lutheránus lelkipásztor, a Csiky Gergely Főgimnázium volt diákja Máté Evangéliumából kiindulva, az Isten jelenlétében való találkozások örömét ecsetelte. Mert ahol Isten szeretetében együtt vagyunk, ott velünk van Isten is és a jelenléte bearanyozza, megszépíti, emlékezetessé és áldásossá teszi a benne hívőknek a találkozásait. Ezt kérte a templomban helyet foglaló Nemzedékek Találkozója résztvevőinek is.

A beszámoló itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!