Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 03. 27.


Hajnalka napja.

Ne félj te, akit az Isten kedvel! Békesség neked! Légy erős, légy erős! (Dán 10,19)

Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! (Jn 14,27)

Olvasmányok: Mt 13,44–46 és 1Sám 20,24–21,1

 

Lelki útravaló a mai napra

Vannak dolgok az életben, melyekért nem lehet megdolgozni, melyeket nem lehet kiérdemelni, hanem csak ajándékba kapni. Ilyen az Istentől jövő békesség is. Ezt hagyta ránk Jézus örökül. Azt a békességet, mely több a törékeny családi idillnél, több a nagyhatalmak és a békefenntartók által kierőszakolt érdekszövetségeknél és a hosszabb-rövidebb békés időszakoknál.
Erről a különös békességről ezt mondja Jézus: „…nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja.“
Nem úgy adja, hiszen ez a békesség az ég és a föld között, Isten és az ember között köttetett, amikor Isten Jézus Krisztusban „megbékéltette magával a világot…” (2Kor 5,19)
Ez a békesség ajándék. Méghozzá Istennek az egyik legnagyobb ajándéka. Beteg embereket és haldoklókat látogatva azt tapasztalom, hogy az élet végén nincs is ennél nagyobb dolog. Hiszen az, hogy valaki kisimult arccal, békességgel, nyugalommal és az örök életbe vetett hittel búcsúzhat el a földi élettől, ajándék. Az egyik legnagyobb, amit Jézus hagyott az ő – gyakran – hitetlen és békétlen tanítványaira.
Minden békétlenségünk vagy hitetlenségünk ellenére ezt az Istentől jövő békességet nemcsak az élet végén, hanem számtalan áldott – ajándékba kapott – pillanatban és helyzetben megtapasztalhatjuk. Legyen ez így ma is!


Isten békessége, amely minden értelmet meghalad, őrizze meg szívünket és gondolatainkat a Krisztus Jézusban! Ámen.


Heinrichs Eszter


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran