Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2021. 05. 18.


Erik és Alexandra, valamint Erika, Hanga, Pálma napja.

Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az Úr. (Zsolt 111,4)

És amikor [Jézus] asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. Ekkor megnyílt a szemük, és felismerték... (Lk 24,30–31)

Olvasmányok: 1Jn 4,1–6 és ApCsel 1,15–26

 

Lelki útravaló a mai napra

Isten a meglepetések istene. Mindennapi ajándéka az, hogy őt a határtalan szeretetéről ismerjük meg és fel. Bár a színről színre látásig csak töredékes képünk lehet róla, azért ezt, a legfontosabb tulajdonságát, a hozzánk viszonyulását ismerhetjük, mert megmutatta nekünk. Minden emlékünk, amely kegyelmének, irgalmának megtapasztalásából, a valóság átéléséből született, valahol ünnepé vált bennünk. A közelsége, közvetlensége, nyitottsága, értünk élése ragyogott át minden mozdulatán. Erről szólnak az énekeink, dicsérő imáink, bizonyságtételeink.
Természetesen ez nemcsak a múltunkra, hanem a jelenünkre is igaz. A mai nap is az ő napja. Kegyelméből virradt ránk, hogy a vele való találkozásban ünneppé váljon. Csodáin keresztül nyit utat szívtől szívig. Ma is tanít mindannyiunkat az életre, az igazi istenismeretre, amelyben a megannyi téves gondolatunk, életet megbetegítő istenképünk foszlik szét: lehull a fátyol a szemünkről, felismerjük őt kegyelméről, irgalmáról. Ma is ezt a meglepetést, csodát, ünnepet készítette el az Úr nekünk! Bizony, nagyok az Úr tettei!

*

Mennyei Édesatyánk! Áldunk téged, hogy szeretettel élsz felénk. Kegyelmed és irgalmad örvendeztet bennünket mindennap. Kérünk, add, hogy a mai napunk is szereteted meglátásában és tovább ragyogásában teljen, és váljon ebben igazi ünneppé. Ámen.

Szerző: Eszlényi Ákos

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2021-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2020, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982