Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 07. 19.


Emília, valamint Elza, Stella, Vince napja.

[Uram,] a te kezed tehet bárkit naggyá és erőssé. (1Krón 29,12)

Azután vita támadt a tanítványok között arról, hogy melyikük a legnagyobb. Jézus pedig ismerve szívük gondolatát, kézen fogott egy kisgyermeket, és maga mellé állította. (Lk 9,46–47)

Olvasmányok: 1Kor 10,16–17 és Jn 6,1–15

 

Lelki útravaló a mai napra

Július 19.Valaki vallást tesz rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról mennyei Atyám előtt.
Máté 10,32


Uram!
Vallást tenni rólad, járhat súlyos következményekkel. Szánakozó mosolyt arathatok az emberek arcáról, ha azok hitem miatt bolondnak tartanak. Okozhat a vallástételem bosszúságot is, ha megzavarja mások fölszínes örömét. Gyanakvás is járhat a nyomában azok részéről, akik a maguk céljai szempontjából megbízhatatlannak tartanak. Megítélhetik vallástételemet önmagam ellen szóló bizonyítékként is és ellenségnek, árulónak, összeeskűvőnek és nem tudom még mi másnak bélyegezhetnek. Ezért a rólad való bizonyságtétel nyomán sokszor járt már a világban börtön, vagy erőszakos halál. Ezek máig is utolérhetik a bátor hitvallókat.
És mert ilyen következményei is lehetnek a vallástételnek, azért él minden időben sok ember, aki ezeket nem vállalja.

Uram!
Csak a vallástétel öröméről nem szóltam még. Arról az örömről, amely emberlelkeknek fölszabadulást adhat, és nem szóltam arról az örömről, amely akkor lesz az enyém, amikor minden földi megpróbáltatás végén üdvösségem, vagy kárhozatom kérdése dől el. Akkor Te, mennyei Atyám előtt, a magadénak vallasz majd engemet. Ez a legnagyobb öröm.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran