Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 11. 17.


Hortenzia és Gergõ, valamint Gergely, Gerõ, Gertrúd napja.

Letelnek a gyászod napjai. (Ézs 60,20)

És Isten letöröl szemükről minden könnyet. (Jel 7,17)

Olvasmányok: Mk 13,1–8 és Jel 22,16–21

 

Lelki útravaló a mai napra

November 17.Adjátok meg ami a császáré, a császárnak és ami Istené - Istennek.
Márk 12,17


Uram!
Az emberi társasegyüttélésnek kevés kérdése van, mely oly messze múltra nyúlnék vissza, mint ez: mivel tartozunk Istennek és mivel a császárnak.
Legtöbbször égető a kérdés. Mert megnyugtató módon ritkán oldották meg. Egyszer Istenre hivatkozva a vallási közösség - vagy keresztyén talajon: az egyház - olyan igényt emelt, mely tehetetlenségre bénította a császárt (vagy amint ma inkább mondjuk: az államot). Máskor az állam fogta üldözőbe az egyházat, kizárólagos hatalmának biztosítása érdekéből.
Téged ellenfeleid csak kísérteni tudtak ezzel a kérdéssel. Magasan a kísértés fölé emelkedtél. Híveidnek azonban gyöngeségükben sok életkeserűségük támadt ebből, és gyakran belebuktak.

Uram!
Azt a meggyőződést, melyet e tekintetben szívemben hordozok, tőled kaptam. Szeretnék ebben megállni, bármi következmény járjon is a nyomában. Meggyőződésem ez: mennyei Atyámnak kell rendelkezésére bocsátanom minden erőmet, képességemet, egész szívemet. Így használok legjobban hazámnak. Viszont Istentől kapott földi hivatásomat teljes hűséggel kell betöltenem mindenkor, mert így válik tartalmassá az istentiszteletem.
Ugye, Uram, jóváhagyod ezt a meggyőződésemet?

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran