Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 09. 26.


Jusztina, valamint Kozima, Kozma napja.

[Az Úr] megőrzi lábad a csapdától. (Péld 3,26)

De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. (Róm 8,37)

Olvasmányok: Lk 7,1–10 és Gal 1,11–24

 

Lelki útravaló a mai napra

Szeptember 26.Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől.
Elég minden napnak a maga baja.
Máté 6,34


Uram!
Te igazán nem hirdetted a jövő iránti felelőtlenséget. Ha azt érezném ki a szavadból, teljességgel félreértenélek. Inkább megint csak az az igazság - mint olyan sokszor -, hogy a szokásos emberi gondolkozás erősen eltér a Te isteni bölcsességedtől.
Fogj engem iskoládba.
Én egyrészt elhordozhatatlan tehernek érzem a jövő sok gondját, mintha mind ma kellene viselnem, másrészt pedig olyan könnyelműen játszom a mai nappal, mintha napjaim nem volnának megszámlálva.
Te viszont meg akarsz győzni arról, hogy a jövőt Isten nem teszi rám bénító teherként, hanem mindenestől a saját kezében tartja azt. Belőle mindig csak egy napra való gondot helyez reám. Ezzel részint szabaddá akarsz tenni, részint a máért való nagy felelősségemre ébresztesz.

Uram!
Ma ugyan erről nem beszélsz, de azt hiszem, akkor értelek meg legjobban, ha úgy élek a mai napommal, mintha ez volna az utolsó napom. Ez a meggondolás föloldoz a holnapi nap terhe alól, a mai napnak viszont megadja a komoly súlyát.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran