Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 09. 18.


Diána, valamint József napja.

Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád! (1Sám 3,9)

Amit tehát ti kezdettől fogva hallottatok, az maradjon meg bennetek! (1Jn 2,24a)

Olvasmányok: Ézs 38,9–20 és Préd 5,9–19

 

Lelki útravaló a mai napra

Szeptember 18.Hálát adok Néked - Atyám - mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted!
Lukács 10,21


Uram!
Lukács leírása szerint örvendező lélekkel mondtad el ezt a dicsőítő imádságot. Megnéztem Bibliámban, minek örültél ennyire? És azt láttam: hetven tanítványt küldtél ki evangéliumod megszólaltatására. Ezek megtapasztalták hatalmadat. Neved hallatára még a gonosz lelkek is megjuhászodtak. Evangéliumod által egyszerű halászok, vámszedők, napszámos munkások győzelmet arattak.
Veled ellentétben engem sokszor megzavar a tapasztalat, hogy a "bölcsek és értelmesek" - akik az élet rejtélyét is tudásuk eszközeivel akarják megfejteni - ellened támadnak, evangéliumod terjedését gátolják, és egyházad falait rombolják. Efölötti keserűségemben elfelejtkeztem arról az örömről, amely téged eltöltött. Pedig a hitüknek őszinte szívvel örvendező egyszerű emberekkel én is sűrűn találkozom.

Uram!
Ha földi hivatásom föladatait kell teljesítenem, engedd értelmem, tudásom eszközeit bátran alkalmaznom és az emberek javát legjobb tehetségem szerint szolgálnom. De ha az élet rejtélyeivel, a halállal, a bűn valóságával találom szemközt magamat, akkor taníts meg a kisded egyszerű hitével arra építenem, amit mennyei Atyám jónak látott számomra is kinyilatkoztatni. És ezáltal adj életembe örömöt.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran