Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 11. 20.


Jolán, valamint Bódog, Bulcsú, Félix, Zsolt napja.

Ujjong az ajkam, ha neked zenghet, lelkem is, amelyet megváltottál. (Zsolt 71,23)

Mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket. (Ef 5,19)

Olvasmányok: Lk 13(1–5)6–9 és Mt 24,45–51

 

Lelki útravaló a mai napra

A hálaadás és a dicsőítés megőrzi az embert az aggodalmaskodástól. Mert legyünk őszinték, gyakran vesz erőt rajtunk az aggodalmaskodás. A gyerekeink miatt, a társunk miatt, az egészségünk miatt, a munkánk, a megélhetésünk miatt. Nem fogyunk ki a szempontokból, az érvekből, és végül meggyőzzük magunkat: minden okunk megvan arra, hogy kétségbeessünk.

Pedig, ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor inkább azt mondjuk, hogy minden okunk megvan arra, hogy reménységgel nézzünk előre, mert az az Isten, aki eddigi életünk során annyi mindent adott, még sokkal többet fog adni nekünk. Amit itt, földi életünkben tőle kapunk, csak előleg abból, amit örök országában elkészített számunkra. Reménységgel nézhetünk tehát előre.

A hálaadás és dicsőítés így teheti helyére múltunkat, jelenünket és jövőnket. Nem kell, hogy csüggesszen a múlt, sőt inkább bátorít. Nem ejtenek kétségbe a jelen bajai, gondjai, veszedelmei, mert tudjuk, hogy Isten jelen van, és nem kell aggódva gondolnunk a jövőre. Isten holnap is Isten lesz. Nem lesz kisebb az ereje, mint tegnap volt, és mint ahogy ma megtapasztaljuk.

Isten igéje azt mondja, hogy a hála és az Isten dicsőítése kigyógyít és megőriz az aggodalmaskodástól. De kinek a szívében fakad fel, kinek a szívéből áradhat újra és újra gazdagon a hála és Isten dicsőítése? Csak azokéból, akik tudják, mit kaptak tőle, és akik már ismerik őt. Tudják, hogy kicsoda az Isten, és milyen áldozatot hozott az emberért.

Csüggedés, elbizakodás és aggodalmaskodás helyett Jézus Krisztus ad a benne hívőnek békességet, biztonságot és reménységet.

Kérünk, Atyánk, adj nekünk a csüggedés, hencegés, szorongás helyett békességet, biztonságot, örömöt, reménységet! Segíts, hogy soha el ne fogyjon a szívünkből, és el ne halkuljon az ajkunkon a Neked való hála és a Te dicsőítésed! Ámen.


Rostáné Piri Magda


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran