Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 09. 15.


Enikõ és Melitta, valamint Dolóresz, Doloróza, Roland napja.

Szeretlek, Uram, erősségem! (Zsolt 18,2)

Egy bűnös asszony pedig, aki abban a városban élt…, könnyeivel kezdte öntözni [Jézus] lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente olajjal. (Lk 7,37–38)

Szentháromság ünnepe után 13. vasárnap

Olvasmányok: Lk 10,25–37 és 1Jn 4,7–12

Lekció: Lk 10,23–37
Gal 3,15–22

Igehirdetési ige: Zak 7,9–14

 

Lelki útravaló a mai napra

Az asszony könnyeivel, hajának Jézus lábára omlásával, Jézus lábának megkenésével fejezi ki iránta érzett szeretetét, de van ebben bűnbánat, bűnbocsánat utáni vágy, ragaszkodás is. Ő oda tudott menni Jézushoz, lábához tudott borulni, és tudta tenni a szeretet cselekedeteit.

Mi is elmondhatjuk imádságainkban: „Szeretlek, Uram, erősségem!” Lehet mély, bensőséges kapcsolatunk Istennel. Tudhatjuk, hogy meghallgatja imádságainkat, kérhetünk bizalommal. A mennyei Atya tudja, ismeri legbensőbb érzéseinket és gondolatainkat. Szeretetünket mégis leginkább abban fogja látni, ha mi is megcselekedjük a szeretet cselekedeteit. Ha odafordulunk szeretettel a másik emberhez. Ha tudunk bocsánatot kérni attól, akit megbántottunk. Ha tudunk megbocsátani annak, aki minket megbántott. Ha imádságban hordozzuk a házastársunkat, a gyermekünket, a munkatársunkat, a barátunkat - de még ellenségünket is.

Akkor szeretjük Istent, ha szeretjük a másik embert. A szeretet kettős parancsa nem véletlenül hangzik úgy, hogy szeresd Istent és szeresd a másik embert. Isten szeretete legnyilvánvalóbban abban mutatkozik meg, miként gondolkodunk a másik emberről, hogyan beszélünk, cselekszünk embertársainkkal. Legyen ez naponként előttünk!

Drága Úr Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy Te bűneim ellenére sem utasítasz el engem! Köszönöm, hogy odaborulhatok eléd, és kifejezhetem szeretetemet, hálámat ezért! Ámen.


Keczkó Szilvia


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran