Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 04. 16.


Csongor, valamint Bánk, Bernadett, József napja.

Hiszen az Úr látja az ember útjait. (Péld 5,21)

Jézus mondja: Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem. (Jn 10,14)

Olvasmányok: Jn 10,1–10 és Ef 3,14–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Április 16.


Óh, balgatagok és restszívűek mindazoknak elhívésére, amiket a próféták szóltak! Avagy nem ezeket kellett-e a Krisztusnak elszenvednie és úgy menni be az Ő dicsőségébe!
Lukács 24,25–26


Uram!
Ha Nagypénteken befejeződött volna életed, akkor ez a Te vereséged kihatott volna minden követődre. Nagypéntek hatásai ezek: Júdás öngyilkossága, Péter keserves könnye, a tanítványok megfutamodása, vigasztalan szomorúság, amint az kiült ennek a két emmausi vándornak az arcára is. Nemcsak a Te tanításod erőtlenedett volna meg, hanem próféciák is hitelüket veszítették volna.
Föltámadásod a fordulópont.
Hírét még a hozzád legközelebb állók is nehezen fogadták el. Csak amikor meggyőződést szereztek föltámadásod valóságáról, amikor lehetetlenség volt ezt el nem hinniök, akkor ragyogott föl előttük teljes fényében a Te dicsőséged. Akkor tudtak a győzelmes keresztyénség hírnökeiként elindulni bizonyságtévő útjukra.

Uram!
Föltámadásod tényéhez való viszonyomon fordul meg az én keresztyénségem értéke is. Ha efelől tagadóvá tenne engem a kételkedés, akkor értéktelen holmiként el is hajíthatnám, amit keresztyén hitemnek gondoltam. Én azonban élőn tudlak magam mellett – föltámadott Uram –, ezért győzelmet ígérő csatába vonulhatok a bűn ellen, és nem rettegtet a halál.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran