Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 04. 18.


Andrea és Ilma, valamint Andor, András, Apolló, Endre napja.

Bizony, az Úr ajándéka a gyermek. (Zsolt 127,3)

Ekkor kisgyermekeket vittek [Jézushoz], hogy tegye rájuk a kezét, és imádkozzék értük. (Mt 19,13)

Olvasmányok: Jn 17,20–26 és Ef 4,7–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Április 18.


Én vagyok a föltámadás és az élet! Aki hisz énbennem, ha meghal is – él!
János 11,25


Uram!
Szavaidat tetteiddel hitelesítetted.
Ezt a szót húsvét előtt Lázár sírja közelében mondottad Mártának. Ő elfogadta. Jó meggyőződéssel. Bár húsvét előtt tanítványaiddal együtt Márta sem értette még, mit jelenthet a föltámadás. Márta vallástételének értéke hamarosan kitűnt, amikor kevéssel később kétségbeesve óvott téged a nyilvánvaló kudarctól.
Szavadhoz azonban hozzáfűzted a tettet. Húsvétkor. Föltámadtál. Élő megjelenésed a tanítványok eddigi ingadozó, tapogatózó hitét világ- és halálmeggyőző erővé tette. Föltámadásod tanúi már nemcsak bizonytalankodó szóval tettek hitvallást, hanem szemrebbenés nélkül mentek a halállal találkozóra. Tudták: Te legyőzted a halált, és nekik megadtad az örökéletet.

Uram!
Számomra a halál nem elméleti kérdés. A legbizonyosabb valóság. Minden társamért eljön. Értem is. Bizonyosan. Én húsvét után élő tanítványod vagyok. Ezért engedj a halállal föltámasztó hatalmadba vetett hitemmel találkoznom. Hiszen – ha meghalok is – enyém az élet!
Ezt mondtad – és ezt bizonyítottad is.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran