Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 05. 16.


Mózes és Botond, valamint Szimónia, Ubul napja.

Jó az Úr mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. (Zsolt 145,9)

A teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. (Róm 8,21)

Olvasmányok: Ézs 32,11–18 és Zsid 8,1–13

 

Lelki útravaló a mai napra

Május 16.Szenteld meg őket a Te igazságoddal. A Te Igéd - Igazság.
János 17,17


Uram!
Az Igazság Igéjét hirdetted a világban. Ezért jöttél hozzánk. Emberek ámulva hallgatták. "Úgy tanítottad, mint akinek hatalma van, nem úgy, mint az írástudók" (Máté 7,29). "Soha ember úgy nem szólott, mint ez az ember" - így vallottak rólad a törvényszolgák (János 7,46).
Hirdetett Igéd hatásának magad is tanúja voltál. Az indulatos ember békülékennyé lett. A hanyag buzgóvá. A fukar adakozáshoz kapott kedvet. A gőgös ember alázatossá változott. A csüggedőbe bizakodás költözött. Még a halott ember is életre kelt Igéd parancsára.
Nem más igehirdető küldését kérted tehát Atyádtól utolsó főpapi imádságodban. Ugyan ki is tudta volna jobban megszólaltatni nálad Isten Igazságát?! Vagy ki tudott volna valamit is hozzátenni? Te Istenről mindent tudtul adtál, amire szükségünk van. A teljes igazságot mondtad, csonkítatlanul.

Uram!
Kérésedet akkor értem meg valóban helyesen, ha odatérdelek melléd és Veled - a Te nevedben - kérem mennyei Atyámtól Szentlelke támogatását ahhoz, hogy azt az igét, amelyet Te hirdettél és amelyet bármikor elolvashatok a Bibliámból, azt az Igét tegye bennem elevenné, és így szentelje meg életemet.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran