Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 05. 18.


Erik és Alexandra, valamint Erika, Hanga, Pálma napja.

Nagyon nagy vétket követett el ez a nép, mert aranyból istent csinált magának. Mégis, bocsásd meg vétküket! (2Móz 32,31b–32)

Amiket emberkéz alkot, azok nem istenek. (ApCsel 19,26)

Olvasmányok: Ef 1,15–23 és Zsid 9,11–15

 

Lelki útravaló a mai napra

Május 18.Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, őnekik adtam, hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk.
János 17,22


Uram!
Meglep imádságodnak ez a hangja. Mennyei Atyád előtt földi életedre tekintettél vissza, és úgy beszéltél annak a "dicsőségéről".
Ha földi életedet nézem, akkor mindössze néhány jelenetet látok benne, amelyben megnyílt fölötted teljes világosságával a menny, vagy magad - a megdicsőülés hegyén - mennyei fénybe öltöztél. Egyébként életedet szenvedésnek látom, mert az ember téged szinte lépten-nyomon meggyalázott. Érzem: valami másban kell azt a dicsőséget keresnem, amelyről beszélsz. Küzdelmekkel teli földi életednek legfőbb dicsősége mennyei Atyádhoz való gyermeki viszonyod volt. Ez adta meg életed gazdagságát, tartalmát és páratlan szépségét.
Ez volt a földön a Te dicsőséged.

Uram!
Megszoktam a keresztyén élet kereszthordozó oldalát látni. Megszoktam dicsőségén azt érteni, ami kifelé ragyog és másokat elkápráztat. Ilyen dicsőséget a tieidnek nem adsz. Többet adsz: belső fényt - a szívnek. Nekünk adod az Istennel örökké összefűző gyermeki viszonyt.
Ez a mi dicsőségünk.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran