Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 06. 13.


Antal és Anett, valamint Anna, Anikó, Anita, Antónia napja.

Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz. (Zsolt 91,4)

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? (Róm 8,31)

Olvasmányok: Jn 4,5–14(15–18) és Ám 6,1–14

 

Lelki útravaló a mai napra

Június 13.Menjetek el, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.
Máté 28,19


Uram!
Érdekes volna megszámlálnom, hányszor mondtad ezt: "Jöjjetek!" - és hányszor ezt: "Menjetek!" Nem számoltam még meg. Érzésem szerint a hívó szót többször mondtad. Mert ez az első. Hozzád kell találni. Nyilván ez a fontosabb is. De akárhogyan áll is ez a dolog, kétségtelenül sokszor mondtad a küldő szót is. A mennybemenetel hegyén adott missziói parancsodban is. Erős hangsúlyt helyeztél rá. Tehát az nem lehet hitemnek lényegtelen oldala.
Tanítványaidat nem üres kézzel küldted a világba.
A legdrágább kincset: a megváltásról szóló evangéliumot bíztad rájuk. Ezt vitték el útjukra.

Uram!
Többször megfordult már az eszemben: ha tanítványaid, az első keresztyének, a misszionáriusok, a reformátorok csak annyira vették volna figyelembe ezt az akaratot, mint én és társaim, akkor mi a Te evangéliumodról talán sohasem hallottunk volna. Valószínűleg sohasem küldesz engem messze idegen pogány népek közé, de ez nem jelent fölmentést küldetésem alól. Van belmissziói munkaterület is. Talán közelebb, mint gondolnám. Úgylehet - a családi otthonomban.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran