Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 07. 11.


Nóra és Lili, valamint Benedek, Piusz napja.

[Az Úr] ítéletet hoz minden nép ügyében. Kardjaikból ezért kapákat kovácsolnak, lándzsáikból pedig metszőkéseket. (Ézs 2,4)

Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. (Lk 2,14)

Olvasmányok: Mt 18,15–20 és Jak 5,1–6

 

Lelki útravaló a mai napra

Isten akarata minden kor népe és embere számára meghatározó. Kimondott ítélete a kegyelem lehetősége a bűnnel teli világban. Nem csupán változást, hanem teljes átrendeződést okoz. A dolgok a helyükre kerülnek, oda, ahova az Isteni szándék eredendően helyezte őket. Átélhető, megtapasztalható csoda ez. Úgy, mint amikor gyermekkorunkban elbűvölten néztük a vasreszelékkel megszórt papírlapon képződő ábrákat, melyeket az alatta mozgatott mágnes alakított. Nem is tudtuk akkor, hogy nem egyszerűen a fizika törvényszerűségeit, hanem Isten alkotó leleményességét csodáljuk.

Kardból kapa? Lándzsából metszőkés? Ekkora hőhatást ember nem, csak a láthatatlan Isten tud előidézni. Háborúból békét.

A bűnös embert nem veti el örökre, elküldi Fiát, hogy ő hirdesse minden ember számára a békességet. Az angyali szó megadja a helyes, meg nem változtatható sorrendet: dicsőség Istennek és békesség az embernek! Ha itt a földön, ha az emberi szívekben dicsősége van Istennek, akkor békesség lesz, és a jóakarat sem fog hiányozni.

Ez a bizonyosság legyen velünk a mai napon is!

Istenem! Olyan nehéz megőrizni a Tőled kapott békességet! Háborúskodásaink, küzdelmeink között add, hogy fel tudjunk nézni az égre, magasztaljuk nagy nevedet! Tégy alkalmassá minket életformáló erőd továbbadására kimondott szavainkban, cselekedeteinkben, életünkben! Ámen.


Kis János


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran