Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 07. 14.


Örs és Stella, valamint Kamill napja.

Tarts életben bennünket, és mi segítségül hívjuk nevedet. (Zsolt 80,19b)

Jézus ezt mondta [a vaknak]: Láss! A hited megtartott. És azonnal megjött a szeme világa, és követte őt, dicsőítve Istent. (Lk 18,42–43a)

Szentháromság ünnepe után 4. vasárnap

Olvasmányok: Lk 6,36–42 és Róm 12,17–21

Lekció: Róm 8,18–23
1Móz 50,15–21

Igehirdetési ige: Mk 10,1–12

 

Lelki útravaló a mai napra

Az utóbbi időben észrevettem, hogy nem látok jól. Azt mondják, negyven év felett ez teljesen normális, mégis fáj. Büszke voltam arra, hogy gyermekkoromban nagyapám csak „a kis élesszeműnek” nevezett, és ha valami elveszett, egy apró kő egy meglazult foglalatból, egy gombostű a nagymama kézimunkájáról, mindjárt engem hívtak. Eszembe jutott, hogy nagyapám időskorára rohamosan veszíteni kezdett látásából, és pár év alatt hirtelen szinte teljesen megvakult. Nem lombozta le végtelenül a dolog, megtanult együtt élni vakságával.

Ha belegondolok, mennyi mindent láthatott az a szem egy borús évszázadból, talán én is azt mondom: ennyi éppen elég volt. És lassan én is itt tartok. Láttam embert megszületni és meghalni, simogató és ütő kezeket, színeket és vaksötétet, végletesen unalmas és végletesen izgalmas dolgokat, mezítelen testeket és lelkeket. Talán itt az ideje befelé fodulni, befelé is látni.

Ahogy a szem biológiája egyre rosszabb, úgy a belső látás egyre élesebb lehet. Azt hiszem, ez így is van rendjén.

Uram, egy kérésem van: hogy lássak! Ámen.


Simon Attila


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran