Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 09. 10.


Nikolett és Hunor, valamint Edgár, Erik, Erika, Miklós napja.

Nap és pajzs az Úr. (Zsolt 84,12)

Pál írja: Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4,19)

Olvasmányok: Mk 3,1–10(11–12) és Mt 13,53–58

 

Lelki útravaló a mai napra

„Az én Istenem... erős, hatalmas Isten, nincs olyan, mit ő nem tehet...” - jut eszembe Pintér Béla egyik kedves dala. Nagyon bátorító, lelkesítő dal, amikor hallgatom, teljesen át tudom adni magam ennek az erős Istennek. És jön a nagy de!

De vannak helyzetek, amikor megkérdőjelezem: minden szükséget? Biztos? Minden létező szükséget? Vitatkozom néha: „Uram! Azért tudok neked olyat mondani, amire biztos nincs válaszod!” Komoly vívódásom volt egy kényes ügyben, és milyen szégyen, hogy nem bíztam abban, hogy Isten még ezt a szükségemet is képes betölteni. Még ebben is tud cselekedni. Isten megint egy váratlan megoldással „húzott be a csőbe”, és bizonyított.

Fantasztikus érzés ilyen esetekben „megszégyenülni” az Úr előtt, mert ez valójában nem is szégyen, hanem inkább öröm, csodálat, boldogság, hogy ismét jelét adta, mennyire szeret, és tényleg nincs olyan, amire ő nem képes. Ha nem fizikai, megfogható formában ad, akkor lélekben. Vagy rádöbbent, hogy valójában nincs is szükségem arra, amire annyira vágytam. Ha nem tudok elengedni valamit, ráébreszt, hogy sokkal jobbat tartogat számomra. Az ő átalakító műhelyében a múlt sérelmei erővé, bölcsességgé válnak. Az aggódás nyugalommá, a kérdések válasszá, a kétely bizalommá alakul át. Isten az ő gazdagsága szerint bővelkedő életre szánt bennünket, ezért ne aggódjunk, minden szükségünkről gondoskodni fog!

Uram! Hálát adok Neked, hogy sokkal több mindenem van, mint amire szükségem lehet! Hálát adok Neked az életemért. A szeretteimért. A barátaimért. Hálát adok Neked a munkámért! Hálát adok Neked, hogy ismerhetlek Téged, aki azt ígérted, hogy minden szükségemről gondoskodsz. Kérlek az aggódókért, a hiányt szenvedőkért, a nélkülözőkért, a hit és szeretet nélkül élőkért, hogy ismerjenek, szeressenek meg Téged, éltetőnket! Ámen.


Körösi Krisztina


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran