Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 09. 12.


Mária, valamint Gujdó, Irma, Marietta napja.

Felelj nekem, Uram, felelj nekem, hadd tudja meg ez a nép, hogy te, az Úr vagy az Isten, és fordítsd vissza a szívüket! (1Kir 18,37)

Pál írja: Imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel, hogy megítélhessétek, mi a helyes. (Fil 1,9–10)

Olvasmányok: Jak 5,13–16 és Mt 14,13–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Sokunk számára ismerős az „egyet fizet, kettőt kap” akció. Ez önmagában természetesen nem rossz, de úgy jár benne együtt két vagy több dolog, hogy ugyanabból a fajtából kapunk több egyformát.

Pál apostol viszont arról beszél, hogy a szeretethez kell, hogy kapcsolódjon az ismeret és az igazi megértés is, hogy valóban jól tudjunk dönteni bizonyos élethelyzetekben. Fontos meghallanunk, hogy ezzel nem kevesebb leszek - ha használom a fejemet is a szívem mellett -, hanem gazdagabb.

Ezzel azért megkapja a magáét mindenki az apostoltól (Lackfi János után szabadon): aki csak az egyiket szeretné használni, a besavanyodott bigott, aki hírét se hallotta örömnek; az eszelős rajongó, aki méltóság nélkül fetreng Isten előtt; a beszáradt teológus, akinek köze nincs a szeretethez; meg a lóti-futi intézkedő, aki folyton a szent ügyekben fontoskodik feltűnően.

Így gazdagodjék bennünk a szeretet, hogy Illéssel együtt mi is valóban ki tudjuk mondani a saját (Karmel-)hegyeinken, hogy nekünk olyan Istenünk van, aki képes ezzel a komplexitással megáldani minket, és megértésre, valamint megtérésre hívni bennünket.

Köszönöm, Uram, hogy én nem vagyok olyan, mint a... vagyis leginkább irgalmazz nekem, bűnösnek! Ámen.


Mesterházy Balázs


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran