Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 10. 08.


Koppány, valamint Bettina, Etel, Etelka, Mária, Marietta napja.

Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem. (Zsolt 34,4)

Jézus mondja: Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? (Lk 15,8)

Olvasmányok: Ézs 38,9–20 és Mt 21,18–22

 

Lelki útravaló a mai napra

Egyszerű, szemléletes, sokatmondó kép. Akár egy videoklip forgatókönyve is lehetne Jézus szava. Elképzelem. Az asszony keresi az elgurult pénzt, mindenhová benéz, mindent megmozgat, mindent megtesz azért, hogy újra a tenyerén érezhesse. Azután egy áttűnés. Nem teljes képváltás, de az asszony arcát már nem látom, csak egy kereső alakot hátulról, aki azonban nem kapkod, nem bizonytalankodik, nem tétovázik. Biztosra megy. Tudja, hogy meg fogja találni. Mivel az övé úgyis az övé lesz. S azután kézbe veszi a csillogó érmét, amely visszatükröz egy halvány képet. Az én képemet. Már vége is a videoklipnek, elillan a kép. De az emlék megmarad.

Az, amit (akit) megtalált, én voltam. S akkor rájöttem, hogy ebben a rövid jelenetben rólam volt szó. Valaki megkeresett, megtalált, s most a tenyerén tart. Nem szeretnék újra leesni. Szeretnék már végleg ott maradni az Isten tenyerén. Azután, ha ez már mind átjárta a szívemet-lelkemet, és sikerül ráhangolódnom a zsoltáros szavára, akkor vele fogom mondani: „Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.”

Uram, ha újra megtalálsz, jó erősen zárd be a tenyered, hogy onnan többé ki ne essek! Jó veled. Csak veled jó! Rejts el végleg a tenyeredben! Jézusért. Ámen.


Hafenscher Károly


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982