Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 10. 10.


Gedeon, valamint Ferenc, Samu, Sámuel napja.

Kigyógyítom őket a hűtlenségből, szívből szeretni fogom őket. (Hós 14,5)

Könyörüljetek azokon, akik kételkednek. (Júd 1,22)

Olvasmányok: Fil 1,19–26 és Mt 21,28–32

 

Lelki útravaló a mai napra

Isten olyan szeretettel fordul felénk, mint házastársához a hitvese. Azt kéri tőlünk is, hogy életünk végéig tartson ki hűségünk és bizalmunk őbenne. A házastársi hűség ugyanis erről szól. Mi pedig sokszor olyan hűtlenek tudunk lenni... Könnyelműek és felületesek a kapcsolataink. Azt gondoljuk, hogy a szeretteinket is ugyanúgy le tudjuk cserélni egy jobbra, mint egy kávéfőzőt vagy egy mosógépet. Sokan meg is teszik ezt, és isszák tettük fekete levét, a csalódottságot, a bánatot és a bizalmatlanságot.

Isten azt szeretné, ha teljes mértékben megbíznánk egymásban, ha őszinték tudnánk lenni egymáshoz. Ezen az őszinte bizalmon alapulhat az Istennel való kapcsolatunk is. Ha bízunk benne, és teljes mértékben rá tudunk hagyatkozni, akkor nem kell keresgélnünk újra és újra, akkor nem csábíthatnak el idegen tévtanok, mert hitünk szilárd talajon áll.

Tudhatjuk, hogy Isten mindig a javunkat akarja. Még akkor is, ha beborul felettünk az ég, és viharfelhők gyülekeznek. Ilyenkor jó tudni, hogy a felhők felett mindig ott ragyog a nap.

Mennyei Atyám! Köszönöm Neked türelmes szeretetedet, amellyel lehajolsz hozzám, és naponta elrendezed körülöttem mindazt, amit elrontottam. Sokszor úgy érzem, hogy méltatlan vagyok jóságodra, mert elbátortalanodom hitemben, és egy kis akadály vagy nehézség is elég ahhoz, hogy kétely ülje meg a szívemet. Köszönöm, Uram, hogy Te mindezek ellenére nem kételkedsz bennem, hanem határtalanul szeretsz. Körbeveszel oltalmaddal, és irgalmaddal felemelsz, megújítasz napról napra. Ámen.


Szarka István


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982